Alla inlägg under december 2010
Fanny hade gjort en egen kreationstårta... jättefin och jag smakade en tre milimetersbit men höll mej sen till min kesogrädde med blåbär och hallon som va superdupergo- attans att jag inte tog en bild på de.
Måste bli bättre på att föreviga mina dagar med foton.
En jättefin förmiddag hos Fanny som blev uppvaktad rejält.
Go Tjejen... Grattis igen på 10 års dagen
Idag är ingen vanlig dag för idag är det Fannys födelsedag - Hurra hurra hurra och grattis.
Att lösa det här med frestelser som tårta är har jag tänkt att jag tar med mej lite vispgrädde och keso och blandar i lite bär med vaniljsocker.
Hoppas de kommer att smaka - TÅRTA
Här är födelsedagsbarnet till vänster och min dotter till höger....
här är en bild på mig ( längst fram - och här var jag minst 10 kg smalare än idag..) och syrran och hennes äldsta dotter..
På väg till finland och mumindalen...
Jay vann och jag höll mej till Pannacottan och jag var inte ens sugen att slänga mej över karamellskålen.
Vilken kväll....
Allvarligt... så känns de här hur enkelt som helst när man kan göra bröd som är så gott som de vi gjorde idag.
Superenkelt- gick på 15 min från ofärdigt till stående gyllendoftande på bordet.
Kanske får jag LCHF sällskap av syster och systerdotter- syrran har kollat upp om att många med chrons blir mycket bättre med LCHF kosten.
Så nu håller jag tummen att Isa är en av dom som blir bättre med kosten.
Nu ska jag förbereda med Pannacottan inför Idolfinalen... dom andra har köpt sig en gottepåse... Lite nervös är jag eftersom jag i grund och botten är socker knarkare... Så skicka goa vibbar att pannacottan blir supergod - har knyckt recptet som går super super snabbt hos Hanna Jonsson
Pannacotta
3 dl Grädde
2 dl bär
1 krm vaniljpulver
3/4 tsk gelatinpulver som löses upp i lite vatten
Koka upp grädden med vaniljpulvret och under tiden låter du gelatinpulvret svälla i lite vatten.
Vispa ner gelatinet i den uppkokta grädden och låt små sjuda en stund.
Lägg bär i ett glas eller form och häll den uppkokta grädden över bären och låt sen stå kallt ngn timme.
Idag är det B-dag som i Bakdag..... och jag ska få hjälp av min systerdotter som är bakarproffs till skillnad motför hennes moster.
Känner mej i tryggt sällskap!
Men först ut å handla... Bye!
Det är inte så många dagar sedan jag ändrade livsstil men jag har redan märkt av några fördelar med kosten.
Det har hänt grejer i min kropp
- jag känner mej inte lika svullen
- Jag sover som en klubbad säl
- Mättnadskänslan är helt annorlunda för att inte prata om hur gott de är.
- Det händer grejer med min hud som annars är torr, fnasig.
Jag fyller på eftersom...
Ett bröd som kan ätas i många olika varianter. Jag brukar använda detta bröd som pizzabotten, hamburgerbröd, göra räkmackor på eller äta med smör och ost.
225 grader i 8 minuter.
Ingredienser:
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser plus ost. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn massa. Bred ut massan tunt på en plåt och grädda i 225 grader i 8 min. Låt svalna och skär i lämpliga bitar. Torka i ugn på 75 grader om du vill ha hårt bröd.
Fy sjutton vilket fall jag hade igår.
Tyvärr inte viktmässigt.
Vi hade varit och handlat ute på Maxi och jag hittade sockerfri glögg som jag tyckte kunde vara ett bra alternativ för mej och en chokladpåse från Lindor med 60% choklad som jag tyckte va helt suverän för att den inte innehöll mandel och nötter.
Den kunde få finnas till jul och julbordet som ett bra alternativ.
Varför kände jag inte igen, djävulsrösten där?
Jul?
Den där stackars påsen fick inte ens uppleva kvällen.
Det jag inte räknat med var att kosten satt sig och jag fick världen magknip och tillbringade resten av min kväll på den vita gustavsbergarn.
Härligt.... så jag tänker mej för hädanefter om jag ska göra avsteg.
I kväll måste de bli brödbak... känner att ju fler alternativ jag har ju mindre frestelser till avsteg.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|